Recente persberichten

Lees hier alle persartikelen:

Het beste van 2012
Weekendje weg met VijfTV, uitgezonden 30 12 2012 - 13 1 2013
Bistro Margaux en B&B Louis1924 zijn de uitvalsbasis van Els Tibau tijdens haar eindejaarsoverzicht. Koken, wandelen en lekker eten ... wat moet een mens nog meer? Klik hier voor de filmpjes.


'Ik wil vooral dat mijn klanten tevreden zijn'
Verschenen in Het Nieuwsblad.be, op 13 11 2012
"De jonge chef Thomas Locus is aan een blitzcarrière bezig. Amper drie jaar geleden opende hij zijn restaurant Bistro Margaux aan het Dorpsplein in Sint-Martens-Bodegem en al even lang krijgt hij een notering in de Gault&Millau-gids. Straffer nog: dit jaar verbetert hij zijn score van 15 op 20 naar 16 punten op 20. ..."


Michel, Bistro Margaux en Terborght aan de top
Verschenen in Het Nieuwsblad.be, op 13 11 2012
"De nieuwe Gault&Millau-gids ligt sinds gisteren in de boekhandel. Daarin worden de chefs geprezen die het voorbije jaar werkten aan kwaliteit, stabiliteit, creativiteit en evenwicht in hun keuken. Ook enkele Pajotse restaurants haalden hoge scores. ..."


Thomas Locus is Jonge Topchef
Verschenen in De Standaard.be, op 15 11 2011
"Het gaat snel voor de 27-jarige chef Thomas Locus van Bistro Margaux aan het Dorpsplein in Bodegem. Amper een jaar na zijn eerste Michelin-ster, krijgt hij nu de titel van Jonge Topchef in restaurantgids GaultMillau."


Eetadressen met een tuin: Oost-Vlaanderen
Verschenen in De Standaard Magazine, op 20 06 2011
Iedereen heeft zo wel één. Of meer dan één. Van die adressen waar je op zomerdagen uren aan tafel kunt zitten. Buiten. Tussen het groen. De Standaard Magazine selecteerde eetadressen in Oost-Vlaanderen waar het gezellig buiten tafelen is. Dit restaurant is er één van.


Nouvelle Vague in de Belgische Keuken: Thomas Locus
"De beste keuze uit mijn leven"
Verschenen in De Standaard.be, op 27 11 2010
«...Ik heb toen de beste keuze van mijn leven gemaakt door in Oud Sluis te gaan werken. Wat ik daar in twee jaar heb gezien en geleerd, was ongelooflijk. Maar je steekt bij Sergio pas echt iets op als je de Klassieke keuken onder de knie hebt.»


Eerste Michelinster voor jonge chef-kok
Bistro Margaux te Sint-Martens-Bodegem
Verschenen in Het Nieuwsblad.be, op 23 11 2010
Thomas was gisteren aangenaam verrast toen hij hoorde dat zijn zaak door de beroemde culinaire gids bedacht werd met een ster. "Een mooie erkenning voor ons werk", zegt Thomas. Ik werk hier met een jonge ploeg en ook zij verdienen die ster. Het is pas als ploeg dat je een goede prestatie kan neerzetten."


Bistro Margaux
Verschenen in De Zone 02, op 07 07 2010
"Onze intuïtie zegt ons dat we vuurwerk op onze borden mogen verwachten. Deze hooggespannen verwachtingen worden zelfs overtroffen. We hebben hier te maken met een 26-jarige die nu al op het niveau en in de stijl van een Roger Van Damme kookt, weliswaar aan zeer schappelijke prijzen maar wel met producten van topkwaliteit."
Beoordeling Zone 02: 5 sterren

© Bistro Margaux | Dorpsplein 3 | 1700 Sint-Martens-Bodegem | T 02 460 05 45 | This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.